Blog

Popolni v svoji nepopolnosti / Perfect in its imperfection

Picture

 
Danes zjutraj me je tako, ob zajtrku z domačo mamino marmelado in skodelico toplega mleka prešinila misel v katero sem se malce bolj poglobila. Kaj je lepota? Kdo je lep?
​Ali si zares lepši če si to kar nisi? Ali si po vsem tem res lep TI, ali je to zgolj in samo tujec v “lepši” podobi tebe?…
​Veliko mladih zadnje čase želi spremeniti SEBE. Da želijo biti popolni, ampak kaj sploh je to popolnost? Kdo je popoln?
Da ne bo pomote, sama se zavedam kaj se roji po glavi mladim moje starosti, ki želijo izbrisati vse kar ni privlačno očesu, ali pa se jim vsaj zdi tako.
Sama sem dolgo potrebovala da se sprejmem in v moji nepopolni lepoti In ko se danes tako pogledam v ogledalo sem srečna, srečna da v njem vidim Ano z nepopolnimi obrvmi, drobnimi ustnicami, brazgotinami in popolnoma nepopolno kožo.
In ko se takole poglabljam v definicijo lepote, ali tvojo lepoto zares definirajo mozolji na obrazu, brazgotine, neenak ten in oblina več ali manj kot je nekako pričakovano?​
 
/
 
Today in the morning, at breakfast with my mom’s homemade jam and a cup of warm milk some thoughts came into my head, and I decided to think about that and go deeper. What is beauty? Who is beautiful?
Are you really beautiful if you are not what you are? Are you really YOU after all this, or is it just and only a stranger in “more beautiful” figure of you?Many young people recently want to change THEMSELF. They want to be perfect, but what is perfection? Who is perfect?
Not to be mistaken, I am aware of what’s going on inside head of young people my age and that they want to erase everything that is not attractive to the eye, or at least it seems so to them.
​I myself needed a long time to accept myself in my incomplete beauty. And when I look at myself in the mirror today I am happy. Happy to see Ana with brows that are not on fleek, tiny lips, scars and completely incomplete skin.
And as I get deeper into definition of beauty does pimples on the face, scars, unequal skin tone and more or less curves than are somehow expected really define your beauty?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja