Blog

8. marec, mednarodni praznik, ki je namenjen vsem osebam nežnejšega spola. Ali pač?

Skozi leta smo ženske pokazale, da smo vse prej kot nežne, in z delom, zavzemanjem in prizadevanjem za enakopravnost dosegle ogromno in to praznujemo na dan žena. Praznujemo pa tudi lepoto ženske, ki pa je dandanes očitno vedno težje dosegljiva zaradi nerealističnih lepotnih standardov v naši družbi, kateri samo še naraščajo in postajajo iz dneva v dan bolj neuresničljivi. Vendar, pa je to zares lepota? Kaj sploh je lepota?

“Kaj ni zanimivo, kako ljudje na vseh področjih želimo in cenimo unikatnost, le na človeškem telesu ne?

Pravijo, da je resnična lepota tista notranja in s tem stavkom se ne bi mogla bolj strinjati, a kljub vsemu poglejmo lepoto z vizualnega vidika.
Vedno bolj se mi dozdeva, da slogan novodobne družbe postaja “Bodimo podobni”. So lepota res napihnjene ustnice, zadnjice in prsi? Narisane obrvi, zglajene gube in pore? Kaj ni čar človeka v unikatnosti in njegovi zgodbi skozi leta, ki se izpiše na telesu? Kaj niso gube naš
album življenja, ki nas spominjajo na lepe in seveda tudi manj lepe trenutke, a zaradi teh so tisti lepi še toliko lepši in slajši. Kaj niso strije novopečene mamice po rojstvu malega čudeža najlepša stvar, ko nas opominjajo, kaj smo naredile, konec koncev je žensko telo ustvarilo novo življenje. Kaj niso brazgotine znak naše moči, kako smo z zmago premagali vse ovire na poti. Torej, kaj je lepota? Lepota je, ko človek zna nositi svoje nepopolnosti, pokaže svoj unikat in je samozavesten.
Kaj ni zanimivo, kako ljudje na vseh področjih želimo in cenimo unikatnost, le na človeškem telesu ne? Vsi bi morali biti narejeni po »istem kalupu«.

“Ste že slišale, da si prave kraljice med seboj popravljajo krone?

Ko že govorim o sprejemanju in ljubezni do nas samih, naj izpostavim tudi to, da se ženske po večini vse srečujemo s podobnimi izzivi glede sprejemanja in ljubezni do sebe, a še vedno tako rade negativno pokomentiramo druge ženske, ki so uspešne, lepe in se tega zavedajo, z besedami, kot so »Poglej, kako se pa ta nosi.« Namesto da bi s ponosom in z veseljem gledali na takšno žensko, ki ji je uspelo premagati družbo in njene kritike ter samozavestno hodi svojo pot. Toda saj veste, kako pravijo, zavistnost oziroma »favšija« je slovenski nacionalni šport, kar v mnogo primerih ni daleč od resnice.
Torej imejmo se rade, pokažimo si ljubezen in hvaležnost in imejmo rade druga drugo. Ste že slišale, da si prave kraljice med seboj popravljajo krone?

__________

Instagram: @anarogel , @anarogel_artwork

Facebook: Ana Rogel

YouTube: Ana Rogel

Kontakt: anarogel.contact@gmail.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja